De Amsterdamsche School is nu Winford Amsterdam

Winford Amsterdam (voorheen de Amsterdamsche School) is een particuliere school gelegen in Amsterdam Zuid en goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het monumentale gebouw is altijd al een school geweest. De naam van de eerste school prijkt nog boven de ingang: Elout van Soeterwoudeschool. Vanbinnen is de school knus zoals een ouderwetse basisschool, met een fantastisch mooi trappenhuis. De oude gymzaal doet dienst als studiezaal en leerlingruimte. Verder is er een voorplein om de pauzes ook buiten door te kunnen brengen en daarnaast een binnentuin met schoolplein.

Uw kind kan bij ons terecht voor onderwijs vanaf groep 1 van de basisschool, dus vanaf vier jaar, tot en met het eindexamen van de middelbare school. Winford Amsterdam geeft les aan leerlingen uit Amsterdam, maar ook aan leerlingen uit omliggende dorpen en steden, ook wel Groot Amsterdam genoemd. Zo hebben wij leerlingen uit o.a. Haarlem, Amstelveen, Weesp, Zaandam en Purmerend.

Het docententeam bestaat uit een mix van ‘oudgedienden’ en jongere docenten. De kleine klassen trekken docenten aan die pedagogisch en didactisch sterk zijn. De nauwe betrokkenheid met de leerlingen, het werken in een klein team en de directe lijnen passen goed bij hen. Met deze docenten kunnen wij uw kind een prettige, persoonlijke begeleiding bieden.

Hester Stekelenburg, directeur (in dienst sinds 2005):

‘Wij vinden het belangrijk dat kinderen met zelfvertrouwen hun schooltijd doorlopen. We vinden ook dat ze trots kunnen zijn om hun behaalde resultaten, op welk niveau dan ook. Voor leerlingen die hierbij een extra steuntje in de rug nodig hebben, is Winford Amsterdam de juiste school. Winford geeft professioneel maatwerk voor alle leerlingen op een bijzondere manier vorm. Iedere leerling krijgt een uitgebreid persoonlijk gesprek en naar aanleiding daarvan een ontwikkelagenda.’

Winford College Amsterdam is in 2005 gestart. In 2016 is onze school een samenwerking aangegaan met de Amsterdamsche school, een andere particuliere school in Amsterdam. Dankzij deze samenwerking kunnen wij nu ook staatsexamens aanbieden.